Over ons

Wie zijn wij?

Fysiotherapie Marc de Jong bestaat momenteel uit een team van drie fysiotherapeuten. Wij zijn allen gekwalificeerd, wat betekent dat wij voldoen aan alle eisen wat betreft kwaliteit en het volgen van vervolgcursussen.

Wij behandelen mensen met klachten aan het bewegingsapparaat (spieren, pezen en gewrichten).
De eerste afspraak zal er een intake plaatsvinden; er zal gevraagd worden naar uw klacht, waarna een lichaamsonderzoek plaatsvindt en er een voorlopige diagnose wordt gesteld. Dan zal de therapeut de te volgen behandeling gaan bespreken en zal tot behandelen worden overgegaan.

Onze praktijk staat bekend om zijn praktische aanpak wat wil zeggen dat we niet werken met allerlei ingewikkelde (stroom)apparaten, maar “met de handen werken” en dat volgens de officiële richtlijnen.
Wij verwachten van de patiënt een actieve instelling om te komen tot optimaal herstel.
Onze praktijk heeft de beschikking over drie ruime behandelkamers en een ruime oefenzaal.
Parkeerruimte is in de buurt ruim voorhanden en wanneer u slecht ter been bent, parkeert u bij ons achter op de praktijkparkeerplaatsen.

Een patiëntenfolder met alle informatie van de praktijk ligt in de wachtkamer van de praktijk.
Hierin vind u o.a. informatie van intake, behandeling en procedures.

Direkte toegankelijkheid fysiotherapie

U kunt tegenwoordig direkt naar de fysiotherapeut zonder eerst uw huisarts te hebben geraadpleegd of gezien. U mag natuurlijk nog eerst naar uw huisarts voor uw klacht. Hij zal uw klacht beoordelen en u zo nodig naar ons toesturen en een verwijzing meegeven.
Maar direkt komen kan dus ook!
Wij zullen dan uw klacht screenen, onderzoeken en tot behandelen overgaan.

Privacy

In het kader van uw privacy is de praktijk hierop volledig toegerust. Onze praktijk heeft afgesloten behandelruimtes, zodat uw privacy is gewaarborgd. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld.
Alle adresgegevens en behandelingsgegevens worden geregistreerd. Op deze registratie is de Wet Bescherming Persoonsgegevens van toepassing. Wij verstrekken zonder uw toestemming nooit informatie aan derden.
Wij nemen deel aan de klachtenregelings procedure van het KNGF. U kunt deze regeling nalezen op de website van het KNGF. (het KNGF is onze beroepsvereniging , www.kngf.nl).

Samenwerking

De praktijk is in 2010 begonnen met samenwerken met andere instanties in Helmond-west.
We leveren de fysiotherapeutische zorg in logeerhuis en hospice Valkenhaege en werken nauw samen met de wijkverpleegkundigen in Helmond-west.
Verder verzorgen we de fysiotherapie voor voetbalvereniging RKPVV.